Welke stoffen zorgen voor meer sperma en vruchtbaarheid?

Welke natuurlijke ingrediënten verbeteren de beweeglijkheid van zaadcellen in sperma?


Categorie: Meer sperma

Coronavirus vermindert vruchtbaarheid

Vandaag raakte bekend dat een infectie met het covid-19 virus volgens onderzoek een effect heeft op de kwaliteit van het sperma. Er wordt door de onderzoekers zelfs aangeraden om -als U geïnfecteerd bent geweest- even te wachten met het verwekken van kinderen.

Dit alles kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar de besmettelijkheid van sperma na het oplopen van een besmetting met het covid-19 virus. Wat zijn nu de mogelijkheden om te zorgen voor een optimale gezonde sperma productie?

Wat is gezond sperma?

De kwaliteit van sperma wordt gemeten aan de hand van twee factoren: het aantal actieve zaadcellen en de beweeglijkheid van de zaadcellen in het sperma.

Om zoveel mogelijk kans te maken op bevruchting heeft zaadvocht een heleboel actieve zaadcellen die op zoek gaan naar een eicel. Een gezonde man produceert gemiddeld 20 tot 50 miljoen zaadcellen per milliliter zaadvocht.

Wanneer een man minder dan 20 miljoen zaadcellen per ml produceert dan beschouwt men dit als een tekort.

Opmerkelijk verband

Een team Belgische wetenschappers onderzocht het sperma van mannen die besmet waren geweest met het Covid-19 virus. Daaruit blijkt een correlatie tussen de infectie met het virus en een drastische vermindering van de kwaliteit van het sperma van de besmette personen.

De daling komt door een vermindering van het aantal zaadcellen dat actief op zoek gaat naar een eicel. De kwaliteit van het sperma was zo slecht dat een terugval tot zelfs 90% van deze actieve spermatozoïden in het zaadvocht wordt geteld.

Een verminderd aantal zaadcellen vermindert uiteraard de vruchtbaarheid. Daarnaast is ook de motiliteit, of beweeglijkheid van deze cellen van belang bij de kwaliteit van het sperma. Het blijkt dat ook die na aantasting door het Covid-19 virus in belangrijke mate daalt. Ook zou het DNA van de zaadcellen door het virus kunnen worden aangetast, iets wat de wetenscappers zorgen baart.

De wetenschappers raden koppels daarom ook aan om voorzichtig te zijn. Mannen die covid-19 hebben opgelopen kunnen best een aantal maanden wachten vooraleer opnieuw kinderen te willen verwekken.

Het zou vier tot zes maanden duren vooraleer het normale niveau terug is hersteld. Voorlopig achten de wetenschappers de kans op gevolgen voor de foetus gelukkig klein.

Wat doen sperma volumepillen?

Spermavolume pillen zijn voedingssupplementen die er op gericht zijn om de kwaliteit van het sperma te verbeteren. Dat doen ze met een mix van ingrediënten met een hoge voedingswaarde voor de organen die instaan voor de aanmaak van sperma. De formule is gebaseerd op studies en alternatieve geneeskunde die gebruikt maakt van de kracht van de natuur.

semenax kopen Semenax is wereldwijd de best verkochte volumepil en heeft al miljoenen mannen aan een beter seksleven geholpen. Het stimuleert de aanmaak van meer sperma.

We maken een overzicht van alle natuurlijke kruidenextracten waarin stoffen zitten die de beweeglijkheid van zaadcellen kunnen bevorderen.

Verbetering van de kwaliteit

Een aantal kruidenextracten bevatten stoffen waarvan wordt vermoed dat zij een invloed hebben op de beweeglijkheid van zaadcellen, de zaadcellen aansterken, en de concentratie beweeglijke zaadcellen per milliliter verhogen.

1) Maca

Misschien wel het meest gekende kruid voor deze specifieke toepassing is maca. Hoewel hier geen klinisch bewijs voorhanden is, is het al eeuwenlang gekend en populair in sommige culturen en in de alternatieve geneeskunde. Maca is beschikbaar in poedervorm en is een gekend seksueel stimulerend middel dankzij haar gunstig effect op het libido en de lustgevoelens van de vrouw.

Het zou ook de vruchtbaarheid bij mannen verbeteren en dit kunnen doen door de beweeglijkheid van zaadcellen te verhogen.

2) Sarsaparilla

Een aantal organische verbindingen die men in salsaparilla terugvindt verbeteren de beweeglijkheid van de zaadcellen in sperma, en de bloedcirculatie. Dit verhoogt de kans op conceptie en verbetert de seks-drive. De traditionele geneeskunde gebruikt dit extract dan ook om de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen te verhogen.

Sarsaparilla is één van de sleutels tot het succes van de populaire spermavolume pil Semenax.

3) L-Carnitine

Een lage sperma kwaliteit kan gekoppeld zijn aan te lage carnitine waarden bij mannen. Verschillende studies suggereren dat L-carnitine supplementen kunnen leiden tot een betere sperma kwaliteit met daarin meer actieve zaadcellen. Daarbij kan de mobiliteit van de zaadcellen verhogen. Volumepillen met l-cartinine zouden daarom kunnen bijdragen en hulp bieden bij onvruchtbaarheidsproblemen door een tekort aan beweeglijke zaadcellen.

4) Fenegriek

Fenegriek is een ingrediënt dat ook in Viaman Plus en Semenax te vinden is, fenegriek zou volgens onderzoek het aantal beweeglijke zaadcellen in sperma verhogen.

In een studie uit 2017 naar de effecten van een op dit zaadextract gebaseerd middel op testosteron niveaus en de kwaliteit van sperma kwam naar voor dat het, verrijkt met 20% prodtodioscine veilig en effectief is bij het verminderen van testosteron niveaus en kan zorgen voor gezonder sperma. (Bron.)

semaxin kopen Semaxin vergroot het sperma volume. Het bevat meer dan 12 componenten die de hoeveelheid sperma verhogen.

In het onderzoek vond men bij meer dan 80% van de mannen meer beweeglijke zaadcellen in het zaadvocht na toediening van dit middel dat gebaseerd was op fenegriek extract.

5) ashwagandha (Withania Somnifera)

De stof waarnaar misschien wel het meeste onderzoek werd verricht met betrekking tot de sperma kwaliteit is ashwagandha. Uit een onderzoek uit 2013 blijkt er een verband te bestaan tussen het gebruik van ashwaghanda en de beweeglijkheid en hoeveelheid zaadcellen. (Bron.)

In de studie kreeg een groep mannen gedurende 90 dagen ashwagandha-supplementen. Ondertussen kreeg een andere groep mannen 90 dagen lang een placebo. Bij afsluiting van het onderzoek toonden de resultaten aan dat de mannen die de ashwagandha-supplementen kregen, het aantal zaadcellen hadden verhoogd met maar liefst 167 procent.

Dat ashwagandha aangewend wordt voor de verbetering van de kwaliteit van het sperma kan duidelijk blijken uit het volgende: deze stof zit in allebei de Europese formule van Semaxin.

6) L-Taurine

Het is een stof waarvan wordt gedacht dat het zaadcellen sterker maakt door hun vorm en structuur aan te passen. Een verminderd gehalte aan l-taurine in het zaadvocht wordt geassocieerd met een verminderde vruchtbaarheid. Dat komt omdat de zaadcellen minder motiliteit hebben, en de concentratie actieve zaadcellen bij zulk tekort lager ligt.

De onderzoekers schrijven dit toe aan het vermogen van de taurine om zaadcellen te helpen hun vorm te behouden tijdens het reizen door veranderende omgevingen.

L-taurine zou ook een verminderde vruchtbaarheid door een hogere leeftijd kunnen tegengaan. Meer achtergrond over deze interessante lichaamseigen stof vind je op de ingrediënten informatie pagina over l-taurine.

Je kan voldoende l-taurine concentraat vinden in de populaire Nederlandse sperma volumepil Meersperma.

7) Butea Superba

Eén van de beste bewijzen voor de invloed van butea superba is het klinisch onderzoek naar het effect ervan op het spermavolume en de vruchtbaarheid bij knaagdieren. In een studie uit 2005 blijkt een direct verband te bestaan tussen de aanwezigheid van butea superba en de beweeglijkheid van zaadcellen.

Meer informatie over deze studie vind je op onze achtergrond pagina met info over Butea Superba.

Conclusie

Er bestaan een aantal geneeskrachtige kruiden waarvan wordt vermoed, en soms klinisch is aangetoond, dat ze de beweeglijkheid van zaadcellen kunnen verbeteren. Ze doen dit enerzijds door te zorgen voor een hogere concentratie beweeglijke zaadcellen die actief op zoek kunnen gaan naar een eicel, anderzijds door deze zaadcellen beter te beschermen tegen de omstandigheden in bijvoorbeeld de eileider.

Daarnaast versterken ze de kans van actieve zaadcellen om de eicel te bereiken door een grotere beweeglijkheid. Wie de spermakwaliteit optimaal wil houden, kan dus baat hebben bij één van de gekende sperma volumepillen. Van sommige, zoals het populaire middel Semenax, zijn wereldwijd intussen al honderdduizenden verkocht.

Dit artikel werd gepubliceerd op 18 november 2020
*Laatste revisie op 10 juli 2022

     
     
     

Relevante producten

Semenax
semenax kopen Bevat oa. Butea Superba, Zweedse bloem pollen, Epimedium Sagittatum , Zink, L-Carnitine, Catuaba, Pompoen Pit, Maca, Vitamine E, Zink aspartaan, Pycnogenol (pijnboom schors), Muira Puama, Haagdoorn , Veenbes , Tribulus Terrestris , Avena Sativa, Sarsaparilla, L-Lysine, L-arginine HCL
»

Semaxin
semaxin kopen Bevat oa. N-acetyl-L-cysteïne, Astragalus, Tribulus Terrestris , Co-enzym Q10 , Ashwagandha , Saffraan, Zink, BioPerine®, Vitamine E, Foliumzuur, Vitamine B12 , Selenium
»


naarboven


Lees meer over dit onderwerp

afbeelding bij artikel Is Ginseng gevaarlijk?
De invloed van panax ginseng op de bloedstolling
afbeelding bij artikel Hoe kan je meer sperma kan aanmaken?
De natuurlijke stoffen die de aanmaak van meer sperma stimuleren
afbeelding bij artikel Waarom boosten veel erectiepillen testosteron?
De effecten van testosteron op het libido, de erectie, en de aanmaak van sperma
afbeelding bij artikel Waarom verbetert Ginseng de seksualiteit?
De effecten van Ginseng op het libido, de erectie, en de aanmaak van meer sperma
afbeelding bij artikel Risico's van erectiepillen
Zijn de psychologische effecten van Ginkgo etc.. gevaarlijk?
afbeelding bij artikel Hoeveel sperma maakt een man en hoe ver kan je ejaculeren?
Hoeveel sperma maakt een man gemiddeld aan?
afbeelding bij artikel Volumepillen verbeteren de smaak en condensideit van sperma
Volumepillen maken je sperma beter én zorgen voor meer spermavolume
afbeelding bij artikel Kassa! (VARA) TV over erectiemiddelen op kruidenbasis
Het verhaal achter niet-farmaceutische erectipillen
naarboven


Reacties

• Nog geen reacties geplaatst

Wees de eerste! Reageer en help andere bezoekers door je mening te delen.
Reageer op dit artikel

naarboven