Wat is Bioperine?

Bioperine ® is een stof die haar oorsprong vindt in piperine, en een patent kreeg om haar vermogen om de biologische opname van voedingssupplementen te verhogen. Het is de enige vorm van piperine waarop klinische studies werden gedaan, en de stof werd uitgebreid getest op bijwerkingen en werkzaamheid.

BioPerine bestaat uit een gestandaardiseerd extract afkomstig uit de vrucht van de 'Piper nigrum L' (zwarte peper) of de 'Piper longum L' (lange peper). BioPerine bestaat voor 95 % uit piperine. Het wordt vaak toegevoegd aan voedingssupplementen om de absorptie te verhogen en zo de effectiviteit van het middel te verbeteren.

Het is een volstrekt natuurlijke voedingsstof die de biologische beschikbaarheid van andere stoffen in het lichaam verbetert.

Verhoogt thermogenese

Het metabolisme dat energie opwekt in het menselijk lichaam heet 'thermogenese'. Hoewel thermogenese is geïdentificeerd als een belangrijke factor bij het handhaven van gewichtsverlies, is het ook geïdentificeerd als speler van een integrale rol in de benutting van de dagelijkse voeding en voedingsstoffen die het menselijk lichaam verbruikt. Het zet op cellulair niveau de beweging in van mechanismen die leiden tot de spijsvertering en de daaropvolgende gastro-intestinale absorptie. Piperine, in de gepatenteerde vorm van BioPerine, verhoogt de natuurlijke thermogene activiteit in het lichaam, vandaar dat BioPerine een 'thermonutrient' is.

Men kan deze verhoging zien als thermische energie, voldoende hoog om het mechanisme met betrekking tot thermogenesische activiteit te versterken. Dit resulteert op zijn beurt in een verhoging van de metabolische processen die een "vraag" naar "aanbod" creëert van een breed scala aan voedingsstoffen die bijdragen aan het metabolisme, daaronder inbegrepen vitaminen, mineralen, kruiden, aminozuren, enz. Het is alsof BioPerine een stofwisseling activeert die lijkt op een schoepenrad, dat voorziet in een selectieve en efficiëntere wijze van transport voor voedingsstoffen in het bloed.

Wetenschappelijk onderzoek

BioPerine is klinisch getest met verschillende voedingsgroepen, waaronder in vet oplosbare vitamines (ß-caroteen), in water oplosbare vitamines (vitamine B6, vitamine C), selenoaminozuur [L (+) - Selenomethionine] en co-enzym Q10. Er is medisch aangetoond dat de stof de biologische beschikbaarheid van toegevoegde voedingsstoffen aanzienlijk verbetert door een verhoogde absorptie. (Bron.)

BioPerine in volume- en erectiepillen

Bioperine werd voor het eerst toegevoegd aan de formule van de populaire VigRX Plus erectiepillen. Dat is een penisvergrotende en libidoverhogende erectiepil met een natuurlijke samenstelling. De toevoeging van BioPerine maakt dat het lichaam de werkzame bestanddelen sneller kan opnemen en de uitwerking ervan krachtiger wordt.

Bij een combinatie van BioPerine met andere voedinggstoffen worden er dus hogere concentratie aan voedingsstoffen opgenomen, omdat het lichaam er meer van kan absorberen. BioPerine helpt dus het lichaam om andere geneeskrachtige kruiden zoals ginseng, maca of catuaba, beter in de bloedbaan te laten opnemen.

Een erectiemiddel met BioPerine heeft dus meer effect, en de uitwerking is sterker dan die van een alternatief product dat geen BioPerine bevat, maar wel uit dezelfde hoeveelheid andere ingrediënten bestaat.

Volgens recent onderzoek kan BioPerine de efficiëntie van de opname van voedingssupplementen door het lichaam met meer dan 60% verbeteren. Belangrijk om weten is dat je van BioPerine niet dikker wordt, de stof helpt niet bij de absorptie van voedingsstoffen die resulteren in de groei van vetcellen.

De nieuwste generatie

De nieuwste generatie natuurlijke pillen voor de viriliteit en vitaliteit hebben vaak Bioperine aan hun formule toegevoegd. We vinden Bioperine terug in de complete all-round formule NuviaLab Vitality. Die beoogt om meer sperma, een hoger libido en een verhoging van de potentie te bereiken.

Ook de spermavolume pil Semaxin bevat meer dan 11 bestanddelen die de aanmaak van meer sperma stimuleren. Bioperine bekrachtigt de werking van tribulus, ashwagandha en de daarin aanwezige polysachhariden, saponine en witanoliden.

Studies naar de effecten van BioPerine tegen kanker

In een recente studie naar het effect van BioPerine tegen kanker wordt gesuggereerd dat de stof CBP de groei van kankercellen zou afremmen in mesothelioma (Bron.)

Mogelijke bijwerkingen

BioPerine is veilig te gebruiken gedurende een lange periode. Er werd klinisch onderzoek verricht op mensen waaruit geen ernstige bijwerkingen konden worden vastgesteld. (Bron.)

Meer uitleg over de werking van BioPerine®

BioPerine is een extract afkomstig van zwarte peper, een kruid dat wordt gekweekt in vochtige, voedselrijke regio's van zuidelijk Indië. De delicate peperbessen worden geoogst vlak voor zij rijpen en dan in de zon gedroogd. Dit garandeert een betere rijpheid en kwaliteit. Het extract van piperine, genaamd BioPerine in de gepatenteerde vorm, is klinisch getest in de Verenigde Staten. BioPerine verbetert significant de biologische beschikbaarheid van diverse extra voedingsstoffen door verhoogde absorptie.


Voordelen

  • verbetert opname van andere nutriënten
  • stimuleert het energieniveau
  • versnelt de stofwisseling
  • stimuleert vetverbranding
  • verhoogt de effectiviteit van nutriënten


Bevatten Bioperine

Bioperine is een belangrijke component in volgende producten:

Erectiepillen
Penisvergroting
Prostaat verzorging
Testo-booster
Vetverbranding
Meer sperma
naarboven


Lees er meer over

afbeelding bij artikel Alternatief voor erectiepillen
Het verschil tussen geneesmiddelen en natuurlijke erectiepillen
afbeelding bij artikel Vragen over het gebruik van VigRX Plus
Tips & vragen over het optimale gebruik van VigRX Plus
naarboven


Ervaringen met Bioperine

• Bericht #1:

heeft iemand ervaringen met bioperine? dankjewel

Man, 31 jaar
Geschreven door G op 21 mei 2012
• Bericht #2:

Lekker spulleke!

Man, 40 jaar
Geschreven door Quickstep op 5 juli 2013
• Bericht #3:

ik gebruik al tien jaar Vigrx plus. Ik ben zeer tevreden over deze pillen en heb nooit nog andere geprobeerd. Ik voel mij geiler, heb sneller een erectie, en kan vaker klaarkomen. Ik zocht naar andere pillen maar vind geen enkele die ook bioperine bevatten. Ik kan alleen maar opnieuw bestellen en hopen dat andere mannen iets aan mijn ervaring hebben.

Man, 42 jaar
Geschreven door DDM op 30 oktober 2019

Mijn ervaring met Bioperine

naarboven