Wat is Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba is een boom behorend tot de Ginkgoaceae-familie. Ginkgo wordt voornamelijk in China gekweekt en de bomen zijn hoog, meestal 20-35 m, met waaiervormige bladeren. De extracten verkregen uit Ginkgo-bladeren bevatten flavonoïde glycosiden (bijvoorbeeld myricetin en quercetine) en terpenoïden (bijvoorbeeld ginkgolides en bilobalides) en worden al eeuwen in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt, met name voor geheugenverbetering en verbetering van de bloedstroom.

De boom groeit in het wild in het oostelijke deel van China. Het wordt vaak beschreven als één van de oudste boomsoorten op Aarde. Het is een boom van ongeveer 20 tot 30 meter hoog, die al meer dan 270 miljoen jaar op aarde voorkomt. Sommige bomen worden meer dan tweeduizend jaar oud, en hebben diepe wortels die de boom bestand maken tegen sterke wind en erosie.

De boom staat gekend om haar kracht en vitaliteit. Bij veel oude bomen kan men duidelijk sporen van blikseminslagen terugvinden. Zo is bekend dat na de aanval met atoombommen op Nagasaki en Hiroshima het vooral de Gingko boom was die het beste de straling overleefde.

Ginkgo verbetert bloedstroom

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt ginkgo gebruikt om de energie kanalen naar de organen te openen. Het effect van deze stof op de bloedcirculatie vormt de basis voor één van de belangrijkste toepassingen van ginkgo. Het kan lustgevoelens bij vrouwen verhogen en komt ook voor in libido- en erectiepillen voor mannen.

Seksueel effect

De verhoogde aanmaak van NO en de relaxatie van het spierweefsel zorgt voor een betere bloeddoorstroming. Een verhoging van het NO-gehalte in het bloed verbetert de bloedstroom naar en in de penis en vergemakkelijkt daardoor de mogelijkheid van mannen om tot een erectie te komen.

Standaard ginkgo biloba extract bevat tussen de 24% en 32% flavonoiden (glucosinolaten) en tussen de 6 en 12% terpenen. Dat zijn de stoffen die zorgen voor deze verhoging van de bloedcirculatie. Het is een veilige natuurlijk middel dat uitstekend geschikt is voor menselijke consumptie.

Ginkgo-extracten zijn getest als een behandeling voor door antidepressiva geïnduceerde seksuele disfunctie, wat een veel voorkomende bijwerking is bij therapie met depressieve stoornissen, vooral bij het gebruik van selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's). Ondanks het aanvankelijke positieve effect op seksuele functie op basis van verschillende casusrapporten, hebben twee gerandomiseerde placebogecontroleerde onderzoeken geen sluitende conclusie kunnen trekken over een verbetering van de seksuele functie met Ginkgo-extracten.

Is ginkgo gevaarlijk?

Er is onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico's van ginkgo. we gaan verder uitgebreid in op de risico's van ginkgo in een uitgebreid artikel over de psychologische gevaren van erectiepillen.

Ginkgo bij vrouwen

Ginkgo verhoogt de aanmaak van NO (stikstofmonoxide) door het lichaam. Het kan stimulerend werken bij vrouwen omdat het de bloedcirculatie naar de seks-organen verbetert (Bron.)

Mogelijke bijwerkingen

Wie asprinine neemt of andere anti-coagulante medicijnen kan dit beter niet combineren met ginkgo biloba. Verhoogd risico op bloeden, gastrointestinal ongemak, ongedurigheid (nausea), overgeven, diarrhee, hoofdpijn, duizeligheid en rusteloosheid. Als u een van deze bijwerkingen opmerkt kan u best het gebruik van ginkgo stopzetten.

Gingko wordt niet aangeraden aan personen die MAOI's nemen of aan zwangere vrouwen.

Psychologische risico's van Ginkgo Biloba

Ginkgo kan interageren met andere medicijnen, met name die op het centrale zenuwstelsel. Het kan de effecten en neveneffecten van alprazolam, citalopram en diazepam verminderen (clozapine, methadon, olanzapine en fluvoxamine) en bijwerkingen van dergelijke geneesmiddelen; het kan ook hypomanische symptomen veroorzaken wanneer het samen met sint-janskruid, fluoxetine en melatonine wordt ingenomen. Angst was het meest voorkomende psychologische effect dat door Ginkgo-gebruikers werd gemeld op discussiefora op het internet.

Gezondheidsrisico's van Gingko Biloba

Er wordt in een aantal onderzoeken gesuggereerd dat Ginkgo-extract de bloedplaatjesaggregatie beïnvloedt. Het zou bloedingen kunnen veroorzaken bij gezonde personen of patiënten die worden behandeld met anticoagulantia zoals warfarine en aspirine. Lees meer informatie over de gezondheidsrisico's van Ginkgo en andere in één van onze artikels.

Meer uitleg over Gingko Biloba

Tot op de dag van vandaag staan in Hiroshima vier gezonde Ginkgo biloba bomen op minder dan 2 kilometer van de plaats waar destijds de atoombom insloeg.

Ook is de boom goed bestand tegen vele infecties en vormen van vervuiling. Ginkgo wordt tegenwoordig ook in andere landen gecultiveerd. Het is een aparte familie in de plantenwereld zonder aanverwante soorten, en vormt dus een uniek geslacht, Ginkgo Biloba.

Ginkgo, maidenhair ('engelenhaar'), yinxing (China), icho (Japan), eunhaeng (Korea). zijn alternatieve benamingen voor Ginkgo Biloba

De oudste geschriften waarin het gebruik van gedroogd ginkgo extract wordt vermeld dateren van rond 2,800 jaar vóor onze tijdrekening. Het was pas laat in de zeventiende eeuw voordat dit kruid uit het verre Oosten in Europa bekend werd.


Voordelen

  • verhoogt de bloedstroom
  • versnelt de stofwisseling
  • verbetert zuurstoftransport naar de hersenen
  • antioxidant
  • verbetering van het geheugen
  • verbetering van mentale klaarheid en focus
  • natuurlijke afremming van ADHD en ADD
  • vermindert hoge cholesterol


Bevatten Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba is een belangrijke component in volgende producten:

Erectiepillen
Libidopillen
Penisvergroting
Seksuele uithouding
Meer sperma
naarboven


Lees er meer over

afbeelding bij artikel Is Ginseng gevaarlijk?
De invloed van panax ginseng op de bloedstolling
afbeelding bij artikel Hoe werkt een erectiepil?
De onderlinge verschillen tussen natuurlijke erectiepillen
afbeelding bij artikel Het verschil tussen pillen voor penisvergroting en erectiepillen
Het subtiele verschil tussen erectiepillen penisvergrotingspillen
afbeelding bij artikel Risico's van erectiepillen
Zijn de psychologische effecten van Ginkgo etc.. gevaarlijk?
afbeelding bij artikel Vragen over het gebruik van VigRX Plus
Tips & vragen over het optimale gebruik van VigRX Plus
naarboven


Ervaringen met Ginkgo Biloba

• Bericht #1:

Ik heb ginkgo biloba geprobeerd ...het is niet te geloven mannen (het duurde nog ff maar na een week of 4 goede resultaat zeker 2 pilletjes per dag blijven vol houden!! Wat een gigantische erectie heb ik nu gewoon bizar ik wordt er snachts vaak ff wakker door en (sorry) maar dan help ik mezelf ff ....super hard en dikker

Man, 56 jaar
Geschreven door Martijn op 5 februari 2021
• Bericht #2:

Wat ik vooral merk als ik ginkgo heb genomen is dat mijn gedachten beginnen te razen en ik word er niet echt geil van maar vooral heel erg actief in mijn hoofd

Man, 37 jaar
Geschreven door Fijs op 26 augustus 2022

Mijn ervaring met Ginkgo Biloba

naarboven