Wat is Muira Puama?

Muira Puama (Ptychopetalum olacoides) komt oorspronkelijk uit het regenwoud van Brazilië. Het staat gekend als één van de sterkst stimulerende libido- en potentie verhogende kruiden ter wereld. We lichten hier nader toe waarom dat zo is, onderaan kan U een lijst terugvinden met krachtige erectiepillen waarvan het effect is gebaseerd op de gekende werking van dit kruid.

Lage seksuele drang en slechte seksuele functie is een ongemakkelijk onderwerp voor de meeste mannen. Onze samenleving verwacht van mannen dat ze viriel zijn en daarom hebben we een beeld in ons achterhoofd dat viriliteit eeuwig duurt. Dus wat kunt u doen als uw libido op vakantie is? Nou, er zijn veel medicinale kruiden die een gezonde seksuele drift bij mannen ondersteunen; Muira Puama is een van hen. Deze plant groeit ongeveer 50 voet hoog en is inheems in de Braziliaanse Amazone.

Traditioneel wordt de schors en wortel van dit kruid gebruikt door inheemse Braziliaanse stammen voor reuma, neuromusculaire aandoeningen, maag en darmklachten, griep en seksuele zwakte. Maar dit kruid is wellicht het best bekend om zijn lustopwekkende eigenschappen. Sommige van de andere veel voorkomende namen van dit kruid zijn erectiewortel en potentiehout. Je kan daaruit afleiden dat deze verwante benamingen er zijn gekomen omdat deze plant een grote reputatie geniet als een mannelijke seksuele versterker.

Gebruik

De muira puama plant heeft een zeer vochtig en tropisch klimaat nodig om te kunnen gedijen. De muira struik, die tot ongeveer vijf meter hoog kan groeien, produceert kleine witte bloemen die een beetje ruiken naar jasmijn. Van deze plant wordt de schors en wortel gebruikt voor medicinale toepassingen. Traditioneel wordt op de stam, de schors of de wortel gekauwd, en wordt het aanzien als een krachtig afrodisiacum en een goed natuurlijk middel tegen impotentie.

Stammen uit de Amazone kauwen deze stof om impotentie, neuromusculaire aandoeningen, reuma en griep te behandelen. Het middel staat al sinds de jaren 1950 in de Brazliaanse farmacopee (een door de staat uitgegeven officieel handboek met voorschriften voor de analyse van geneesmiddelen.)

Vandaag de dag kan je het terugvinden in veel moderne natuurlijke erectiepillen zoals VigRX Plus of Golden Erect en pillen die als kuur op langere termijn kunnen worden genomen zoals Erect-Recover en Libido Max. Het komt ook voor in een groot aantal van de bekendste meer spermavolume pillen zoals Semenax en ook de meeste penisvergrotende pillen bevatten vaak een hoge concentratie muira puama.

Onderzoek

Zoals bij alle natuurlijke potentieverhogende ingrediënten is niet zoveel klinisch onderzoek naar muira puama voorhanden. Eind vorige eeuw werd in Frankrijk echter wel een niet-gecontroleerd wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van muira op de potentie van mannen, en naar het effect van muira op vrouwen. Daaruit konden bemoedigende resultaten worden afgeleid, maar het onderzoek werd door de seksuoloog nooit officieel afgerond.

Dr. Jacques Waynberg voerde een onderzoek uit met Muira puama bij 262 mannen met een gebrek aan libido en impotentie (gebrek aan vermogen om erectie te houden of te krijgen) in Parijs, Frankrijk, dat in 1994 werd gepubliceerd in het American Journal of Natural Medicine. De mannen kregen 1 tot 1,5 gram Muira puama 4: 1-extract. Binnen twee weken meldde 62% van de mannen dat het extract een dynamisch effect had, met een toename van zowel het libido als de erectiele functie. 51% van de mannen die meer erecties wilden hebben, zei dat het kruid heilzaam was.

In een andere studie uitgevoerd door Dr. Waynberg evalueerde hij de effecten van Muira puama op de psychologische effecten van seksuele asthenie bij 100 mannen. Seksuele asthenie staat bekend als verlies van kracht en libido als gevolg van een tekort aan testosteron. 66% meldde een toename van het aantal keren dat zij geslachtsgemeenschap hadden. 70% rapporteerde een toename van het libido. 55% vond dat ze de hardheid van de erectie tijdens de geslachtsgemeenschap zagen verhogen. 66% rapporteerde een toename van fysieke energie, uithoudingsvermogen, verminderde vermoeidheid en verbeterde slaap.

Ook werd een toename in intensiteit en frequentie van ochtend-erecties opgemerkt. In dezelfde studie bleek dit kruid het meest effectief voor mannen zonder duidelijke psychosomatische aandoeningen. 100% van de mannen zonder merkbare psychosomatische aandoeningen meldde dat Muira Puama hun seksuele asthenie effectief behandelde. 85% had een verbeterd libido en 90% rapporteerde aanhoudende erectie tijdens geslachtsgemeenschap.

Van alle kruidenafrodisiaca heeft Muira puama zijn kracht vanwege niet alleen de onderzoeken die zijn uitgevoerd door Dr. Jacques Waynberg, maar ook vanwege de bewezen resultaten gedurende honderden jaren gebruik.

Hoe werkt Muira Puama?

Zoal eerder vermeld is de werking van Muira puama (nog) niet erg goed onderzocht. Het bevat een verscheidenheid aan verschillende chemische bestanddelen, waarvan er geen enkele al is geïdentificeerd als de potentiële reden waarom dit kruid helpt bij de seksuele functie van mannen. Eén onderzoek bij konijnen toonde aan dat deze plant het vermogen heeft om de corpus cavernosa van de penis te ontspannen, waardoor de penis meer bloed kan krijgen dan typisch is voor een normale erectie.

Een betere aanwijzing komt uit een andere studie die aantoonde dat Muira puama een enzym dat bekend staat als acetylcholinesterase kan blokkeren. Dit proces helpt bij de verwijding van bloedvaten, inclusief die naar de geslachtsorganen. Dit kan meer bloed in de geslachtsorganen toelaten, wat in theorie helpt om een langdurige harde erectie te bekomen.

Chemische samenstelling van muira puama

Tot nu toe zijn volgende stoffen geïdentificeerd die een mogelijke rol kunnen spelen bij de gekende de biologische effecten van dit kruid:

Ptychonal en Ptychonal Hemiacetal (​​bestaan als mengsel en zetten zich onderling om) in het methanolische extract van schors, dat kan bestaan ​​als een reeks verwante structuren (Ptychonal I-IV) en I-II die voorkomen als een mengsel.

Muira bevat ook kolavelool (en 7-oxo-kolavelool) en kolavenol, 7alpha-hydroxykolavelool en 6alpha-7alpha-hydroxykolavelool. Hardwickiic zuur en 12-oxo-hardwickiic zuur, een chemische component die vaak in planten van de vlinderbloemenfamilie en diverse fungi wordt aangetroffen. (Bron)

Ptychonolide [4] (methanolisch extract van schors) en ptycho-6alpha, 7alpha-diol, 20-O-methylptychonal Acetal (methanolisch extract van de schors), 6alpha, 7alpha-dihydroxyannoneen en 7alpha, 20-dihydroxyannoneen en 7alpha-hydroxysolidagolactone I.

Ptychonal is misschien wel de meest actieve terpenoïde en de terpenoïden lijken op zijn minst de actieve componenten te zijn; maar er is niet veel informatie over hoe deze bestanddelen zich verhouden tot de biologische effecten van muira puama.

Er zijn in het verleden enkele rapporten over Muyrapuamine waarin de aanwezigheid van alkaloïden wordt vermeld die mogelijk het gevolg zijn van taxonomische verkeerde classificatie sommige studies wijzen namelijk niet op de aanwezigheid van alkaloïden, die de bovengenoemde diterpenoïde structuren niet omvatten. (Bron)

Tenslotte zijn in muira puama enkele flavonoïden en methylxanthines geïdentificeerd. (Bron)

Deze stoffen kunnen in hun geheel, en elk individueel een effect hebben op het verbeteren van de potentie, de hardheid van een erectie, de aanmaak van sperma, en de verhoging van het libido bij mannen en vrouwen. Ook hebben ze een onmiskenbaar effect op de fysieke uithouding, de verhoging van de testosteron spiegel, en kan het de aanmaak van spierweefsel versnellen.

Mogelijke bijwerkingen

Muira puama blijkt relatief veilig in gebruik. Toch mag je er niet te veel van innemen. Bij overdosering kan slapeloosheid en rusteloosheid worden gevoeld. Door gebrek aan onderzoek is het ook niet aan te raden om muira te gebruiken bij zwangerschap. Er werd geen toxicologiteit vastgesteld na langdurig gebruik van muira. Het kruid kan eventueel wel het effect van medicijnen en andere natuurlijke stoffen die een erectiestoornis tegengaan versterken.

Meer uitleg over de werking van Muira Puama

Muira Puama is zowat meest toegepaste seksueel stimulerende stof uit Zuid-Amerika. Andere benamingen voor muira puama zijn potentiehout, mara puama, marapuama en marapama raiz del macho. De stof bevat een groot aantal alkaloïden, monoterpenen, sequiterpenen en vetzuren. Vanwege de grote lokale bekendheid en de merkbare effecten is muira al lange tijd ook in Westerse landen een gekend middel om de potentie te verhogen, zenuwpijn te verzachten en het immuunsysteem te versterken.

Al sinds de jaren 1930 wordt muira in Europa aangewend als natuurlijk libidoverhogend middel dat ook werkt tegen een erectiestoornis. Er werden echter nog niet zoveel wetenschappelijk onderzoek naar verricht.

Uit een klinische studie uit 1994 bleek dat 60% van de mannen met een laag libido een verhoogd seksueel verlangen vaststelde en 50% van de mannen met een erectiestoornis een verbeterde erectiele functie noteerde na toediening van Muira puama. Een andere studie heeft aangetoond dat Muira puama het seksuele verlangen, seksuele fantasieën en het vermogen om orgasme te bereiken verbeterde bij 65% van de vrouwen met eerdere seksuele disfunctie.


Voordelen

  • vergemakkelijkt bekomen van een erectie
  • maakt erectie harder
  • verlengt duur van een erectie
  • verhoogt lustgevoelens
  • vermindert depressieve emotie
  • verlicht de zenuwen
  • vermindert haaruitval
  • versterkt de werking van andere stoffen


Bevatten Muira Puama

Muira puama is een belangrijke component in volgende producten:

Erectiepillen
Libidopillen
Penisvergroting
Seksuele uithouding
Meer sperma
naarboven


Lees er meer over

afbeelding bij artikel Hoe werkt een erectiepil?
De onderlinge verschillen tussen natuurlijke erectiepillen
afbeelding bij artikel Het verschil tussen pillen voor penisvergroting en erectiepillen
Het subtiele verschil tussen erectiepillen penisvergrotingspillen
afbeelding bij artikel Waarom boosten veel erectiepillen testosteron?
De effecten van testosteron op het libido, de erectie, en de aanmaak van sperma
afbeelding bij artikel Alternatief voor erectiepillen
Het verschil tussen geneesmiddelen en natuurlijke erectiepillen
afbeelding bij artikel Hoeveel sperma maakt een man en hoe ver kan je ejaculeren?
Hoeveel sperma maakt een man gemiddeld aan?
afbeelding bij artikel Vragen over het gebruik van VigRX Plus
Tips & vragen over het optimale gebruik van VigRX Plus
naarboven


Ervaringen met Muira Puama

• Nog geen ervaringen geplaatst

Wees de eerste en help andere bezoekers door je ervaring met Muira te delen!
Mijn ervaring met Muira Puama

naarboven