Wat is Zink?

Zink supplementen stimuleren de aanmaak van meer sperma, kunnen een erectiestoornis en vroegtijdig klaarkomen tegengaan, en worden toegevoegd aan middelen om de penis te vergroten. Ze zorgen ook voor de aanmaak van meer testosteron, prolactine en creatine en worden daarom ook vaak aangewend door body-builders.

Zink is een mineraal en onderdeel van een groot aantal enzymen in het lichaam die instaan voor een goede stofwisseling. Het is nodig voor de opbouw van eiwitten, de aanmaak van proteïnen, de groei van weefsel, en voor een goede werking van het afweer-/immuunsysteem. Zink is het op één na meest voorkomende sporenmineraal in je lichaam - na ijzer - en is aanwezig in elke cel in het lichaam. Het kan niet door het lichaam zelf worden aangemaakt.

Belangrijkste functies

Zink speelt een grote rol in het mannelijke reproductie-systeem. Het zorgt voor de aanmaak en regulering van hormonen, waaronder het belangrijke seks-hormoon testosteron. Sommige studies leggen een verband tussen een tekort aan zink en een erectiestoornis. Het mineraal is ook onmisbaar voor celgroei en celdeling.

Zink komt voor in zeevruchten, vlees en sommige groenten die we dagelijks eten. Er is meestal voldoende aanwezig als je een gezond eetpatroon aanhoudt. Een tekort aan zink komt voor bij ongeveer 17% van de bevolking. Zo'n 2 miljard mensen zouden wereldwijd een tekort hebben, voornamelijk in de ontwikkelingslanden.

Een tekort aan zink in het lichaam kan leiden tot een vertraagde groei bij kinderen, een verminderde weerstand, gewichtsverlies, en een verminderde eetlust. Een tekort kan ook zorgen voor haarverlies, en vertraagt het helingsproces van een wonde.

Zink wordt toegevoegd aan een groot aantal voedingssupplementen voor mannen. Het is voornamelijk populair bij body-builders. Eén van de belangrijkste vormen van zink die in hierbij wordt aangewend is Zink Monomethionine Aspartaat, afgekort ZMA en bevat ook magnesium. Het is een essentiëel aminozuur dat oa. instaat voor de productie van creatine en testosteron. Het heeft ook een positieve invloed op anabole hormonen en kracht (Bron.)

Zink tegen een erectiestoornis

Sommige mannen die lijden aan een erectiestoornis als gevolg van een langdurend nierziekte kunnen baat ondervinden bij het gebruik van zink. Het zou de potentie verbeteren bij mannen die last ondervinden van erectieklachten als gevolg van een chronische nieraandoening. Dat staat te lezen in de resultaten van een onderzoek uit 2014. (Bron)

Een erectiestoornis is vaak een gevolg van psychologische of emotionele, en fysiologische klachten. Een te hoge cholesterol, een verminderde bloeddoorstroming en een te hoge suikerspiegel kunnen belangrijke factoren zijn waarom de penis niet hard genoeg wordt voor succesvolle penetratie.

Ook stress kan de seksuele lustgevoelens verminderen en het seksueel zelfvertrouwen verminderen. Ook een aantal ziektes die de hormoonregulatie beïnvloeden kunnen ook een oorzaak zijn voor een erectiestoornis. Zink kan hierbij helpen.

Zink en premature ejaculatie

Als een penis moeilijker tot een erectie komt dan kan dat soms ook gepaard gaan met een vertraagd of vervroegd moment van ejaculatie. Het wordt moeilijker om de controle te houden tijdens de daad waardoor de seksuele beleving korter kan zijn. Zink is een mineraal dat dit onevenwicht kan balanceren. De toevoeging van zink in pillen die vroegtijdig klaarkomen (of premature ejaculatie) tegengaan zou daarom kunnen bijdragen aan het herstellen van deze balans.

Zink is een essentiële bouwsteen voor de ontwikkeling en de goede werking van de mannelijke geslachtsorganen. Opgroeiende jongens die minder zink in het bloed hebben hebben meer kans om een kleinere balzak te ontwikkelen. Een te laag zink gehalte vermindert ook de vruchtbaarheid door een vermindering van het aantal actieve zaadcellen in sperma vocht.

Er is aantoonbaar bewijs dat het gebruik van zink als supplement een positieve impact heeft op de mannelijke seksuele prestaties. Het kan toegepast worden bij het voorkomen van voortijdig klaarkomen. Een studie die uitgevoerd werd bij mannen die last ondervonden van te vroeg klaarkomen suggereert dat een dosering zink de controle over het moment van ejaculatie kan verbeteren. (Bron)

Een andere dierenproef kon in 2009 al aantonen dat zink de tijd tussen het beginnen van seksuele activiteit en het moment van de uiteindelijke ejaculatie verlengt. (Bron) Volgens de studie verhoogt zink de seksuele competentie van de dieren. Dit wordt voornamelijk toegeschreven aan de verhoging van de aanmaak van testosteron door het lichaam.

Tegelijkertijd zorgt een verhoging van het prolactine niveau in het lichaam voor een vermindering van het libido. Dit effect kan een man in staat stellen om langer seks te hebben en het moment van klaarkomen uit te stellen.

Effect van zink op aanmaak van sperma

In een onderzoek dat uitgevoerd werd in 2016 werd het effect van zink als supplement onderzocht bij een bepaalde groep mannen die te maken kregen met een verminderde vruchtbaarheid. Het effect werd gemeten op de spermatogenense. In de eerste test groep bleek een verhoging van de aanmaak van sperma bij 60% van de onderzochte mannen, in een tweede testgroep die behandeld werd op een andere manier bleek er een verhoging van de aanmaak van sperma bij 56% van de mannen.

In de A groep van deze studie bleek het volume van het aangemaakte sperma toegenomen van 1.5 ml naar 5.3 ml. In de tweede B testgroep steeg de hoeveelheid aaangemaakt sperma van 1.2 ml naar 4.2 ml. (Bron)

Waarom men zink toevoegt aan de formule van pillen voor meer sperma wordt dan ook stevig onderbouwd door een aantal klinische onderzoeken. Meer informatie over de werking van zink op de aanmaak van sperma vind je oa. terug in één van onze artikels, Hoe kan je meer sperma kan aanmaken?.

Zink en de grootte van de penis en testes

Uit dezelfde studie als hierboven vermeld bleek dat het toedienen van zink supplementen gedurende 18 maanden de lengte van de penis van gemiddeld 4.6 cm naar 6.9cm groter werd. In de B groep vergrootte de penislengte van 4.2 cm naar 6.2 cm. (Bron) Ook pillen die bedoeld zijn voor penisverlenging bevatten dus vaak een substantieel aandeel in zink.

Zoals reeds eerder aangehaald kan een te kort aan zink in het lichaam dan ook de ontwikkeling van de geslachtsorganen afremmen in het groeiproces.

Mogelijke bijwerkingen

Er wordt aangeraden om niet meer dan 40 mg zink per dag in te nemen. Symptomen van een teveel aan zink kunnen zich voordoen bij de spijsvertering. Daaronder wordt verstaan krampen of diarrhee. Daarnaast kan het bij overdosering ook hoofdpijn veroorzaken.

Supplementen die zink bevatten kunnen interacties geven met geneesmiddelen die de bloeddruk reguleren. Adviseer je bij een arts vooraleer je dit middel dus gebruikt, als je één van deze medicijnen gebruikt.


Voordelen

  • ondersteunt groei van geslachtsorganen
  • kan erectieklachten verminderen
  • het uithoudingsvermogen aansterken
  • vroegtijdig klaarkomen tegengaan
  • de vruchtbaarheid verbeteren


Bevatten Zink

Zink is een belangrijke component in volgende producten:

Verzorging
Bodybuilding
Erectiepillen
Libidopillen
Penisvergroting
Prostaat verzorging
Testo-booster
Meer sperma
naarboven


Lees er meer over

afbeelding bij artikel Welke stoffen zorgen voor meer sperma en vruchtbaarheid?
Welke natuurlijke ingrediënten verbeteren de beweeglijkheid van zaadcellen in sperma?
afbeelding bij artikel Hoe werkt een erectiepil?
De onderlinge verschillen tussen natuurlijke erectiepillen
afbeelding bij artikel Hoe kan je meer sperma kan aanmaken?
De natuurlijke stoffen die de aanmaak van meer sperma stimuleren
afbeelding bij artikel Waarom boosten veel erectiepillen testosteron?
De effecten van testosteron op het libido, de erectie, en de aanmaak van sperma
afbeelding bij artikel Vragen over het gebruik van VigRX Plus
Tips & vragen over het optimale gebruik van VigRX Plus
naarboven


Ervaringen met Zink

• Bericht #1:

Een beetje merkbaar: Mooi wit zaad, ik had voorheen waterig sperma Iets meer zaad dan eerst Ik kan sneller een nieuwe lading vers zaad opbrengen en naar buiten spuiten. Tot wel 3- 4 keer in een 2 u tijd. De laatste keer kost moeite en dan druppelt er zaad uit m’n penis. Dus geen grote stralen meer. Dan weer poosje wachten.

Man, 61 jaar
Geschreven door Paf op 8 februari 2021

Mijn ervaring met Zink

naarboven